Чудатости

27/12/2006 at 4:02:08 am (Windows)

Както всички знаем ВИНдовс е добра идея реализирана по нескопосан начин, затова предлагам тук да се отдели внимание именно на различните видове нескопосаности из ОС-то на Били и начините, по които сме се справили с тях. Също така разни полезни съвети за ВИН-а…

На първо място – XP има собствена поддръжка на кирилица. За Бога, хора, не слагайте Flex Type на ХР! Има си направена фонетика и БДС и всичко. Просто свалете нещата от тук и нямайте грижи.

Друга полезна функция която рядко се използва е Remote Desktop Connection – позволява да се свържете и работете с вашия си компютър от друг, който има достъп до интернет. Ако връзката е достатъчно стабилна, дори няма да усетите разстоянието. Първо трябва да се активира: Properties на My Computer (или Start+Pause, или Control Panel/System), от там избираме Remote и слагаме ъгълчета на двете квадратчета. След това даваме ОК на прозореца и сме готови. За да се закачим към някой отиваме в Start/All Programs/Accessories/Communications/Remote Desktop Connection. Там въвеждаме IP на желания за достигане компютър, въвеждаме юзър и парола и се включваме. За съжаление така никой друг няма достъп до компютъра по този начин. Той си стой с Windows Welcome Screen и ако някой погледне монитора ще види списъка с юзърите.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: