Придвижването в София

28/12/2006 at 16:19:43 pm (Общи)

Днес ми хрумна идеята дали може да се изчисли как най-полезно да се придвижваме из София-града… Правя опити да се синхронизирам с транспорта, благодарение на http://www.skgt-bg.com/ , но трябва да се взимат и под предвид неща като задръстването по Канала в часовете м/у 8 – 12 и 16 – 20. Също така – по-удачно е да се качиш на завиващите надясно от Орлов автобуси, ако отиваш към Центъра, защото дясното платно след БТА-то се придвижва по-бързо от ляво завиващите. Друг полезен номер е специално за използващите 204/604/ – ако сте на НДК – придвижете се до Орлов – от там минава и 404 😉 . Също – независимо от изчисленията – просто тръгвайте малко по-рано от времето, което сте си набелязали за точно потегляне… 5 минутки могат да бъдат фатални 😉 . Също – ако видите задръстването по Канала и отивате до Попа/Славейков – слезте на Орлов и повървете – взима се точно за 5 минути – това, ако ви се върви или бързате. До НДК се стига за почти същото време като автобусите. Ако се намирате на Метро станция Сердика и хващате нещо от Орлов мост имате възможни варианти да отидете до НДК със 1/7 трамвай и от там до Орлов, може да повървите до Орлов (този май е най-бързият, зависи как се движите), а можете и да хванете трамвай 20/22 и по Мадрид да отидете до Канала – от там са около 10 мин. до Орлов. Този с ходенето май е най-бърз, защото не чакате никакъв превоз. До НДК първо чакате трамвая, а след това и от НДК нещо до Орлов. Разбира се ако трамваят точно спира – защо да не го хванете, особено, ако има вихрушка наоколо…

Advertisements

2 Коментари

  1. John Doe said,

    Може да се направи в рялно време, половината от автобусите вече имат GPS, от градския транспорт могат да направят система на която като входни данни да казваш от къде и до къде искаш да стигнеш, и да ти връщат най-бърз и най евтин варянт.
    Нещо подобно е http://www.transportbg.info
    Може да се направи и нещо аматьорско като се изполват данните от bgmaps и skgt-bg но би давало по-лоши резултати и за целта трябва да се преговаря с 2 компании.

  2. HellMan said,

    Дам – именно преговорите са спънката. А и това, че няколко линии са частни и ще искат и отделно с тях да се говори. Може да се направи нещо условно, което да използва времето посочено в skgt и да изчислява как най-бързо ще стигнеш. Ако се добавят и няколко минутки в пиковите часове – може да се получи относително точно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: