Погребват Руската църква

31/12/2009 at 14:23:31 pm (Общи, По света и У нас) (, , , , , , , )

„Повод за това стана внесеният миналата седмица от главния архитект на София Петър Диков доклад в Столичния общински съвет за безвъзмездно учредяване право на строеж на сграда…“
Цялата статия тук: http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=490685

Подходящо за 31 декември и за започване на новата година. Да видим какво ще и е „новото“, защото 20 „нови“ години си кютат под надслова „Кучето си лае, керванът си върви“! Само дето хората са казали и още нещо: „Намерил (керванът) село без кучета, тръгнал без тояга“.
И какво имаме: конфликт на интереси, който най-често се изразява в пари. Хората си искат парка, агенциите си искат парите от застрояването. Че кой няма да ги иска – безвъзмездно построяване на обект в идеалния център! Ами и аз да съм, и аз ще си ги искам и вероятно никакви градски паркове няма да ме спрат! Това е капиталистическият морал: имам възможност – използвам я.
Какво следва от тук? Че конфликтът на интереси може да се реши по тези начини:
1ви начин: хората барикадират парка и стоят пред багерите,  което обръща конфликта на махленско ниво и основната цел на протеста се изгубва в конфликта „Защитници срещу Багеристи“, на които багеристи е платено да не мърдат, а полицията  се намесва, за да разчисти „СМУТИТЕЛИТЕ НА РЕДА“ и честито ни МОЛ.
2ри начин: намира се отговорен за стопанисването на парка и той отнася последствието от конфликта „Парк срещу Застрояване“ – в единия случай последствията са от ощетените тълпи, в другия случай последствията са от ощетените агенции. В каквото и да се изразят последствията, те няма да бъдат положителни за когото и да е.
3ти начин: недоволните хора се организират (смях в залата), измислят общ план за действие (залата изпада в конвулсии) и действат, така че да се постигне заветното НЕзастрояване на парка (някой от залата се обажда на 112, да изпратят спешно екипите).

Ето го проклетия стереотип за Неработещ Разумен Бойкот! Омръзна ми от мъдростта „трима са дружина с предател“! Преди 15 години мислех, че хората, които са на телевизора, или във вестника, или в списанията, са друг вид хора, но не са! Това са същите хора като нас, читателите и зрителите, само че са постигнали нещо, било то и 19-минутна слава! Нека не ставаме зрители на собствените си животи и решения! С чакане някой друг да го свърши няма да се получи! Когато играят пари, и то много, трябва разумно действие и ответ, а не скотското следване на някой, който си разиграва коня за сметка на всички останали.  От оня ден полицаите имат разрешение да посягат на бременни и деца, преди седмица се приема следенето по интернет… СЛЕПИ ЛИ СТЕ?! ГЛУХИ ЛИ СТЕ?! ГЛУПАВИ ЛИ СТЕ?! Не сте, но от толкова ЯРКОСТ, ШУМ и БЕЗСМИСЛЕНОСТ в нашето ежедневие сте отвикнали да виждате, чувате и осъзнавате!
Замисляли ли сте се кои и какви са тези „Величия“, с които постоянно ни засипват отвсякъде? Успешни футболисти, фолк прими и проститутки! Който иска да се обижда, но определенията в българския тълковен речник са такива!
Нали ги видех – Общественици / некои курви направиха много пари

Advertisements

5 Коментари

 1. Погребват Руската църква « Кутията за всичко said,

  […] застроят парка до Руската Църква в София. Изобщо… Н. го коментира твърде точно, така че просто ще го […]

 2. Погребват Руската църква | Строителство и ремонти said,

  […] Погребват Руската църква Posted by admin on Thursday, December 31, 2009, at 10:00 pm. Filed under […]

 3. А. Кекилпени said,

  Не е истина. Уж преди време се отказаха от тоя шибан строеж (то щото в центъра не е вече презастроено до дупка и няма „търговски центрова“ и бутикчета с лопата да ги ринеш). Тоя Петър ДИКов такива ги дроби още откак е на поста, че мани-мани (дори имам чувството, че го прави не само от корумпираност, а от обикновена некомпетентност). Но, както правилно разсъждаваш, никой не ни е виновен, щото все е нечий чужд проблем и като гледаш учителите да стачкуват, ти е все тая, щото ти си, разбираш ли, специалист по маркетинг. Или земеделците, щото ти си уебдизайнер (респективно не си пращаш децата в училище, не ядеш земеделска продукция и по принцип въобще не ти дреме, че група твои съграждани надигат глас срещу нещо, с което държавата, която и ти обитаваш, ги е онеправдала, понеже да си ходят, като не им харесвало, вместо да се погледне защо не им харесва и как апропо да се направи така, че да не им харесва малко по-малко). Бас държа, че търговски център все пак ЩЕ има. Само ме учудва, че ти продължаваш да си гориш нервите с това, дето продължава да се случва в тая жалка територия – на мен да попрегледам новините примерно ми се отразява крайно нездравословно от гледна точка на натрупване на отрицателни емоции. И също това (ме учудва), че все още не са махнали надписа „Съединението прави силата“ от онова свърталище на българския бандитиращ елит, както и от държавния герб. Макар че що да си правят труда – овцете като правило си гледат само надолу.

 4. А. Кекилпени said,

  Е, И ЗА ПОЛИЦАИТЕ НЯМА МАЙТАП, ВЯРНО Е! БРАВО, БРАВО НА ТЕЗИ ДОБЛЕСТНИ БЛЮСТИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ РЕД – СЕГА ВЕЧЕ ПОЛИЦАИТЕ ЩЕ МОГАТ УСПЕШНО ДА ПРОТИВОДЕЙСТВАТ НА ТАКИВА ОПАСНИ ЕЛЕМЕНТИ КАТО БРЕМЕННИ ЖЕНИ И ДЕЦА, КОИТО ОТДАВНА СА ИЗВЕСТНИ НА ПОЛИЦИЯТА КАТО СТОЖЕРИ НА ПРЕСТЪПНОСТТА У НАС! ПРАВЯТ НИ ЧЕСТ ПОДОБНИ ЗАКОНОДАТЕЛИ! НЕКА ВСИЧКИ СЕ РАДВАМЕ И ГОРДЕЕМ! ДА СЕ НАПИЯ ДО СМЪРТ, ИЛИ ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ОКИЧА С ГРАНАТИ И ДА ХОДЯ ДА ПРЕГЪРНА НЯКОЙ ДЕПУТАТ ЛИ, ЩО ЛИ?

 5. Eneya said,

  Преди няколко дни коментирах с приятели, че ако някой се вдъхнови от примера на Гай Фоукс (англичанин опитал се да взирви парламента) ще гръмне или една празна сграда (чудехме се как ще бъде отразено в Новините, как по невероятен късмет в ден, в който е трябвало да заседават депутати е нямало никого в сградата) или ще заминат единиците, които искат да направят нещо положително.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: