Печатът на Печата

18/01/2010 at 9:57:33 am (Общи) (, , , , , , , , , )

След бърз преглед на новините и печата за близките дни останах с впечатление, че нещата в България протичат горе долу така:
няколко масови полицейски акции, които да привлекат вниманието към дейността на службите и да поприкрият проблема с биометричните паспорти.
Сапунката „Маргини“ си се точи, като El Gran Margin бе пуснат от затвора, защото не било сигурно, че бизнесът с наркотиците се води от него. Чакаме следващия епизод. А може би ще се появи и поредният „ексклузивен“ автор, който да внесе лъчът светлина в нарко-бизнеса, за да може отруденият гражданин да види какво, аджеба, се случва.
Гърците отново блокират граници, явно им е харесало на хората, поне действат.
Имаме си ново явление на Събитийния хоризонт: Г-жа/г-ца Желева. От малкото, което се осмелих да прочета – някакъв феномен от категорията на „Кен ли“, само че на политическо ниво. Поредната излагация, ама нейсе. Свикнали сме на имиджа, защо да не го затвърдим. Само не мога да разбера как никой не се е сетил да гласува за Христо Стоичков като евродепутат. Тогава ще си имаме футбол, сензация и излагация на едно място и медиите няма да се чудят от кои 9 кладенеца да извадят вода за „бомбастична“ новина. А ако Камата си присади и силикон или обърне резбата – цена няма да има!
О, Джеймс Камерън, възпей този гибелен гняв на Ахила… така де – на каквото е символ онова синьото нещо от постерите. Все още не съм гледал филма, но явно Камерън успява да балансира идеално между хит, който става касов, защото всички знаят, че героите му са обречени, но все пак се надяват да се спасят и да кажат: „Ейй, тоя как развали историята“; да изчака 10-тина години и да се понесе отново на ръба на вълната, добавяйки към СиВи-то си и Титаник. „Че как няма да гледаме Аватар – че то това, как може?! Все едно Титаник да не си гледал?!“. Е не бях гледал, ама изгледах. Вероятно така ще стане и с Аватар след 10-тина години.
Следващото явление на българския хоризонт – задължителни евро здравни карти. Защо? За да бъдем задължени да си плащаме здравните вноски. Не можело то така 1 милион души да не плащат за здравно осигуряване. „Какво е това нещо?! Срамота! И после и да имат наглостта да има изискване към това здравно осигуряване! Наглеци! Мошеници!“. Естествено, че ще имат. Останалите 6 милиона уж плащат, но това не прави осигуряването по-добро. Това не прави линейките по-бързи и по-недрусащи. Това не прави болничните стаи в палиативните грижи на нужното ниво. А кой отговаря за всички нерви на хората, гледащи умиращи близки? Кой отговаря за нервите на докторите, които не знаят как да погледнат тези хора в очите, защото ръцете им са вързани от безпаричие? 3-те невнесени здравни вноски? Те ли?! „Глас в пустиня“. А в спешните ни отделения има професионалисти, които освен всичко друго, в медицинския се научават да балансират Нищото и да го превръщат в нещо.
„Шефката на Парламента – Цецка Цачева“ – мисля, че това изречение не се нуждае от коментар.
Протестите преди няколко дни – „шум шумеше, ама какво беше“. Можем да си заделим месец януари за интернет протести и поне да се появява в медиите като „И тази година януарските протестиращи ни изненадаха като сняг през декември“.
За финал си запазих осъждането на МВР от страна на двамата полицаи, които изнасилили момиче наскоро. Абе имам въпрос – докога в тази държава „демокрация“ ще означава „сега ще ви покажа колко съм нагъл и колко нищо не можете да ми направите?!“. Имам и отговор – докато обществото си търпи наглеците и си вярва, че като не му се случва на него, то проблемът не се случва.

Това беше Печатът, който периодичният печат остави в мен за тези няколко дни. Колко от тази информация ви беше полезна, защото на мен тя не ми върши работа за нищо друго, освен да мога да обсъдя малко клюки над салатата и греяната ракия?

Advertisements

5 Коментари

 1. Апостол Апостолов said,

  Този „печат“ вече за нищо не става. С комунситическите вестници барем си бършехме задниците, ама от тези ме е гнус и не смея дори и това да сторя.

 2. hinkoff said,

  … ама ми хареса

 3. chinuk said,

  🙂 Христо Стоичков Президент! Президент! 🙂

 4. HellMan said,

  Не знам дали има, но му трябва висшУ за президент, нали така?

 5. chinuk said,

  🙂 И аз не знам, но много ще му ходи! Ако няма висше ще си купи. Идеално ще е така даже. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: