iPad, СРС и още нещо

03/02/2011 at 10:22:26 am (Общи) (, , , , , )


Министрите си имат iPad-и. Ай сиктир.
След кратка сметка – в сайта на Епълци, най-скъпата джаджа се търгува по 1177 лв. по курса на $ за деня. Нашите хора са дали 1370 лева за машинките.
Дотук е що-годе приемливо: все пак някой трябва да „прибере“, стоката да бъде докарана, етц.

Само че… iPad-ите все още не са при министрите и останалите 150 души, защото им се инсталира допълнителен софтуер, който да ги свърже към Министерски съвет.
Брех? Торенти ли слагат?
А защо не: http://www.mobile-spy.com/ipadspy.html, което съвсем случайно струва $100 за година…
И както се оказва – ако партията подари „Голяяяяям телефон“ – тогава няма никакъв проблем.
Харесват ми методите на управляващите….

Advertisements

5 Коментари

 1. doni said,

  не блестиш с особени интелектуални качества, нека ти обясня. Цените които гледаш в америка, са си за америка. Цената на iPad в България почва от 1100-1200 лева за най-простата версия като стига до 2000 лева. По моя информация айпадите са купени от популярна българска фирма за хардуер и със сигурност им е направена солидна отстъпка. Нищо чудно да са им взели 3G версията за да може да имат интернет достъп от всякъде. Тази версия струва 1700 лв в България.

  • HellMan said,

   @ doni, аз може да не блестя с особен интелект, но ти определено граничиш с откровената глупост, след като си изпитал нуждата да напишеш този коментар, отделяйки от безкрайно ценния си умствен капацитет, за да обясниш на мен, невежия, как се върти търговия. И ако действително смяташ, че коментарът засяга това колко е струвал iPad-ът и колко са дали – можеш спокойно да продължиш да водиш жалкото подобие на диалог.
   Любопитно ми е сведението за популярната българска хардуерна фирма, която е направила сделката и на какво основание твърдиш, че „със сигурност им е направена солидна отстъпка“ освен, на база това, че би било логично?

 2. doni said,

  вместо да се радваш, че аз единствено ти обърнах внимание на глупавия пост, ме атакуваш.

  знам за отстъпката, защото имам вътрешна информация, а и е близко до акъла че при такива бройки няма как да няма отстъпка.

  и понеже ме подразни – името на блога ти е много тъпо, а от снимката ти в блогосферата направо ми се повръща.

  хубав ден!

 3. Stoyo said,

  Обидното нападане още в първият коментар и факта че си се върнал да прочетеш има ли нови коментари или няма, говори за това че си от онези куродръвци, търсещи с кой да се заяждат.

  Иначе по темата, трудно е човек да повярва, че някой от нашите управляващи има умственият потенциал да измисли такава схема за подслушване. От друга страна, всички знаем, че истинските управляващи, не са тези които виждаме в парламента.
  Аз предлагам на всички българи да им бъде даден достъп до онлайн контрол панела на въпросните iPad-и и да ги видим кой какво върши.

  На неизвестният инициатор за поръчката на тези iPad-и, предлагам следващият път направо да им подари по една охраняема система на министрите, за апартаментите им, която система да бъде свързана директно със „централното командване“.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: