Аман!

21/06/2011 at 8:59:49 am (Общи)

Абе аман бе! Толкова ли е сложно!!!!
Скапаните имена на проклетите дни и месеци в българския ни език се пишат с МАЛКА буква. МАЛКА! Като „понеделник“ и „юни“!
Абревиатурите се разгъват само с ПЪРВА ГЛАВНА БУКВА: СДС = „Стани да седна“!
ПълниЯТ член се прилага когато думата е подлог. – заменяш „ПълниЯТ“ с „ТОЙ“ или „НЕГО“ и проверяваш: „ТОЙ се прилага когатото думата е подлог.“ – значи е ПЪЛЕН ЧЛЕН!
В CV-то, което е изпратено към работодател, нямащ изисквания за външен вид, се слага ПАСПОРТНА СНИМКА! Не снимка от бал, не снимка с цигара, не снимка след оргазъм, не снимка в кенефа и не снимка с любимото шише! ПАСПОРТНА! Това е официален документ и те представлява що за стока си, а не какъв си ‘убавец на проклетия Sin City мегдан!
Езиковата култура се гради с четене на книги! Не на статуси, жълта преса, клюкарски списания и любимото ми: „Как да вкараме Едното в Другото по още 49 методики – специален „Клозет edition“!
И да – скапаният интернет, с всичките си имейли, статуси и мнения, е показател и вид сцена/арена/форум, в който е желателно да пишеш ГРАМОТНО, СМИСЛЕНО и ДА ПРОЧЕТЕШ КАКВО СИ СЪТВОРИЛ!
И противно на разбиранията ти – фактът, че използваш „Abe tva da ne e daskaloto 4e da mi puka kvo pisha“ можеш да си го забиеш до коледната елхичка!

Advertisements

6 Коментари

 1. Rumena said,

  Амин!

 2. radislav said,

  Хаха. Мда, което си е така – така си е…

 3. boss260 said,

  Това, че знаеш нещо за пълния член и малките и главни букви – не те прави грамотен. Няколкото постнати абзаца тук, показват точно обратното… 🙂

  • HellMan said,

   …а може би отличната ми диплома ме прави? Или пък работещите като редактори, коректори, копирайтъри и подобна „висша“ пасмина ги прави позицията им?
   Или фактът, че се занимавам да отговарям на глупостите ти? Това ли ме прави?

 4. Стефан said,

  „В CV-то, което е изпратено към работодател, нямащ изисквания за външен вид, се слага ПАСПОРТНА СНИМКА!“ – а защо се СЛАГА снимка?

  • HellMan said,

   Защото всеки работодател е свободен да има изисквания, критерии и условия и защото е част от представянето ти, но в никакъв случай не трябва да е задължителна, освен ако не е пряко свързана със задълженията ти.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: