Мъж се бори за живота си след жесток побой в „Младост”

10/04/2012 at 9:17:53 am (Общи)

„Може би става въпрос за нападение на улицата от непознати, в следствие от разменени реплики, вероятно провокирани от алкохол. Обществото явно е станало нетърпимо към леки дрязги и избиват комплекси”, коментира началникът на сектор „Криминална полиция“ в Седмо РУП Красимир Милчев.

(оригинална статия – автор: Виолета Иванова, достъпена на 10.04.12 г.).

А, вЕрно ли?! И какво значение има дали е жесток побой или два шамара между гимназисти?! И чия работа е тези неща да се предотвратяват и да се наказват според закона?

Не съм сигурен г-н началникът Милчев какво е имал предвид, но в близката седмица бяха открити 4 трупа, бяха застреляни двама души и бяха пребити до смърт двама, а други двама са в момента в болницата в критично състояние. Да не говорим за нахапания до смърт световноизвестен професор от скапаните улични вредители, които, ако избиеш, може да бъдеш обвинен в излишна жестокост, защото не си доказал, че са проявили агресия… (Това е информация само от няколкото медии, които поглеждам докато търся днешния виц в Dir, не анализ на медиите). И ако това е „Нетърпимост към леки дрязги и избиване на комплекси“ интересно ми е какво ще се случи, когато на хората наистина им писне?

Като гласоподавател и данъкоплатец , иди дойди, но като човек с близки ми е любопитно кой ни защитава според текущите ни закони, след като ограничават правото ми да се защитавам сам и след като началник на РУП си признава косвено, че нямат какво да направят?
Може би да пусна СОТ, да инсталирам камери и дувари с бодлива тел и ток, а в себе си да нося нож, спрей, пистолет и ръчни гранати – според броя на нападателите? А когато ме съдят, че съм ги използвал, да цитирам началник Милчев: „…че съм нетърпим към леки дрязги“.

Advertisements

2 Коментари

 1. Апостол Апостолов said,

  Крайно време е и у нас да се въведе онази позната от американската конституция поправка: „Народът има право да носи оръжие.“ Иначе оправия няма. Казано е“ „Бог създаде човека, а „Колт“ го направи свободен!“.

  • HellMan said,

   И след хипотетичното разрешение за притежание на оръжие до какво ще се стигне? Всъщност до по-голяма сигурност – ще знаеш, че всеки срещу теб е въоръжен, а не просто да го гадаеш.
   Казано е и че ако се чувствате депресирани и низвергнати компанията Smith & Wesson може да ви помогне.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: