Доматена революция! 24.11.2012 г. 17 ч. пред парламента

21/11/2012 at 13:50:38 pm (Общи, По света и У нас) (, , , , )

Арестът на Босия наричаме прилагане на закона.

По този повод ще припомня някои събития и ще задам няколко въпроса:

Изявление на бъдещия министър председател Иван Костов по време на митинга пред парламента 1997 г. – извадка от 3:45 минута от посоченото по-долу клипче:

„Първият момент в нашето обръщение е, че… е свързан с това, че… предупредихме хората, че след 10 часá срещу тях има готовност да се приложи сила. Да бъдат предпазливи и да не дават по никакъв начин основания това да стане с техните действия. Ъъъъ… казахме, че опозицията напуска парламента, след такъв сблъсък, след такова пълно неразбиране и… и невъзможност да се постигне каквото и да било, след такъв конфликт ние не можем да останем в този парламент. Че отиваме към подготовка на национална политическа стачка и към гражданско неподчинение. И завършваме отново с призив хората да не дават никакви основания срещу тях да се прилага сила.“

Ще се позова на думите на известния полит-икономист и ще си позволя да ги перифразим, леко, 15 години по-късно: 15 години хората „не дават никакви основания срещу тях да се прилага сила“.
Само че нещата се промениха доста за тези 15 години и децата на тези, които окупираха онази нощ парламента вече имат адекватен светоглед относно това как е редно да се случват нещата и кой и кога не може да остане в този парламент.
Като гласоподавател и пълнолетен гражданин на Република България намирам за редно да се получат отговори на отвореното писмо на Николай Колев – Босия: http://bosia.blog.bg/politika/2012/11/14/protest.1020222?reply=4238383.

Също така ме интересува защо 240 народни представители позволиха да се стигне до арест на човек от същия този народ, когото представляват, само защото иска да получи малко адекватност?

За съжаление е доста трудно да подведеш някого под съдебна отговорност заради нагло поведение, но ако сте си повярвали твърде много в тези 15 години, време е да ви се припомни, че обществото има и други методи за намиране на решения.

На последната страница на ученическите бележници бяха изведени „Права и ОТГОВОРНОСТИ на ученика“; питам къде са резултатите от вашите отговорности, защото за правоупражняването се чува ежедневно? И кога ще можем и ние да ги видим тези резултати, ясно описани и достъпни за горепосочения представляван народ?

Клипът от митинга: play:2d055505

Страница на протеста във Facebook

Група „Томатина“ във Facebook

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: